• (032) 258-63-25
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Кафедра адміністративного права та адміністративного процесу

Кравцова Тетяна Миколаївна

Посада Професор кафедри
Alma mater ***
Спеціальність ***
Науковий ступінь   Доктор юридичних наук, кандидат економічних наук
Вчене звання Професор

Коротко про себе

Доктор юридичних наук, кандидат економічних наук, професор, відмінник освіти України, член Науково-консультативної ради при Верховному суді, експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

У 1998 році захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук на тему «Науково-практичні основи діагностики банкрутства у підприємницькій діяльності», спеціальність 08.06.02 – підприємництво, менеджмент і маркетинг; у 2004 році – докторську дисертацію на тему «Адміністративно-правові засади здійснення державної регуляторної політики в сфері господарювання», спеціальність 12.00.07 – теорія управління; адміністративне право і процес; фінансове право. У 2003 році присвоєно вчене звання доцента кафедри правових основ підприємницької діяльності, у 2011 році – звання професора кафедри юридичних дисциплін.

Член постійної спеціалізованої вченої ради Д 55.051.07 Сумського державного університету з правом захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора юридичних наук.

Здійснює керівництво роботою здобувачів над кандидатськими дисертаціями. На сьогодні успішно захищено сім кандидатських дисертацій.

Має три свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір.

Заступник головного редактора наукового фахового журналу «Приватне та публічне право». Член редакційних колегій фахових наукових видань: «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ»,  «Бюлетень Головного управління юстиції у Сумській області».

У 2010 р. нагороджена Міністерством освіти та науки України нагрудним знаком “Петра Могили”. За вагомі досягнення у науково-педагогічній діяльності, а також за вагомий внесок у реформування національної економіки, розвиток підприємництва та формування ринкової інфраструктури в Україні неодноразово заохочувалася Міністерством освіти та науки України, Міністерством регіонального розвитку та будівництва України, Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва, обласною державною адміністрацією Сумської області, вищими навчальними закладами.

Науковий доробок

Google Scholar

Сфера наукових інтересів

  • Правове забезпечення економічної безпеки держави, правове регулювання діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері економічної безпеки, правоохоронна діяльність

  • Правове регулювання участі держави та місцевого самоврядування в сфері господарювання, адміністративно-правових режими господарської діяльності

  • Податкове право

Викладає дисципліни

  • Судові та правоохоронні органи України
  • Правоохоронна діяльність
  • Організація діяльності підрозділів ювенальної превенції
  • Захист прав дітей в правоохоронній діяльності

© 2024 Львівський державний університет внутрішніх справ

Please publish modules in offcanvas position.