• (032) 258-63-25
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Кафедра теорії права, конституційного та приватного права

Контакти

м. Львів, вул. Городоцька, 26

ktpkpp@lvduvs.edu.ua

(032) 295-75-76

Шемчук Віктор Вікторович

Посада Професор кафедри
Alma mater Львівський національний університет ім. І. Франка
Спеціальність Правознавство
Науковий ступінь   Доктор юридичних наук
Наукове звання Професор

Коротко про себе

У 1993 р. закінчив юридичний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка. У 2010 р. закінчив Тернопільський національний економічний університет та здобув спеціальність міжнародна економіка. У 2009 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Нагляд органів прокуратури, як гарантія забезпечення прав і свобод громадян в сфері адміністративної юрисдикції» за спеціальністю 12.00.07 – адміністративне право і процес, фінансове право, інформаційне право. У 2021 р. – присвоєно вчене звання доцента.

Заслужений юрист України. Заслужений юрист Автономної республіки Крим. Нагороджений нагрудними знаками «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» I та ІІ ступеня, іншими відомчими нагородами правоохоронних органів. Головнокомандувачем Збройних сил України нагороджений відзнакою «За заслуги перед Збройними силами України». У 2024 році присвоєно вчене звання "професор.

Науковий доробок

У 2020 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук на тему «Забезпечення інформаційної безпеки як функція сучасної держави: порівняльно-правовий аналіз» за спеціальністю 12.00.02 – конституційне право, муніципальне право. Автор та співавтор понад 100 наукових та методичних праць, в тому числі: монографії, посібники, наукові статті тощо. Зокрема, монографії «Забезпечення інформаційної безпеки як функція сучасних держав: порівняльний аналіз», 2020; монографії «Інформаційна війна і національна безпека», 2015 (у співавторстві); навчального посібника «Міжнародний захист прав людини», 2022 (у співавторстві).

Google Scholar

Сфера наукових інтересів

  • Національна безпека держави
  • Інформаційна безпека

Викладає навчальні дисципліни 

  • Конституційне право
  • Теорія держави та права
  • Історія держави та права

© 2024 Львівський державний університет внутрішніх справ

Please publish modules in offcanvas position.