• (032) 258-63-25
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Науково-дослідний гурток кафедри

Із метою виявлення творчих, обдарованих здобувачів вищої освіти (ЗВО) та їх залучення до активної науково-дослідної роботи, у вересні 2008 року рішенням кафедри господарсько-правових дисциплін був створений Науково-дослідний гурток (далі – Гурток).

На сьогодні, у Гуртку діє дві секції (проблемні групи): «Соціального права» і «Господарського права та процесу».

Основними завданнями Гуртка є: 

  • популяризація наукової діяльності серед ЗВО Інституту права, сприяння залученню ЗВО, до наукової роботи та інноваційної діяльності;
  • сприяння участі ЗВО в організаційних, наукових та освітніх заходах;
  • здобуття ЗВО навиків огляду та системного аналізу літературних джерел, нормативно-правових актів тощо, критичного їх аналізу;
  • здобуття ЗВО навиків використання інформаційно-пошукових систем, освітніх сервісів та порталів, електронних каталогів та електронних фондів наукових бібліотек, користування електронними сервісами, застосування інноваційних технологій при проведенні наукової розвідки проблем господарського права та процесу, екологічного, земельного, трудового права та інших галузей соціального спрямування;
  • виконання інших завдань, передбачених Планом роботи Науково-дослідного гуртка (відповідної секції).

Основними формами наукової активності гуртківців є:

  • провадження індивідуальної науково-дослідної роботи під керівництвом досвідчених науково-педагогічних працівників кафедри господарсько-правових дисциплін, зокрема:

підготовка наукових робіт для участі в університетських та всеукраїнських конкурсах;

підготовка доповідей для участі в університетських, міжвузівських, всеукраїнських, міжнародних науково-практичних заходах (конференціях, семінарах, олімпіадах, конкурсах тощо);

підготовка наукових статей для публікації у виданнях, віднесених до переліку фахових із юридичних наук;

  • ініціювання вдосконалення форм та методів діяльності Гуртка;
  • участь у щомісячних засіданнях Гуртка;
  • провадження інших активностей, передбачених Планом роботи Науково-дослідного гуртка (відповідної секції).

За час роботи Гуртка, починаючи із 2008 року ЗВО беруть активну участь у щорічних науково-практичних заходах, що проводить кафедра господарсько-правових дисциплін. Серед останніх, у Науково-практичному семінарі «Актуальні правові проблеми господарської діяльності в Україні» (з 2018 р.), Науково-практичному семінарі «Актуальні проблеми приватного права в умовах євроінтеграційних процесів в Україні» (з 2021 р.), Науково-практичному семінарі «Актуальні проблеми правового регулювання економічного відновлення України» (2023 р.), у науково-практичних заходах, що проводить Інститут права, зокрема: Всеукраїнська науково-практична конференція «Теоретико-прикладні проблеми правового регулювання в Україні» (з 2020 р.) та ЛьвДУВС, зокрема: Всеукраїнська наукова конференція здобувачів вищої освіти «Механізм функціонування громадянського суспільства» (з 2019 р.). Долучаються до науково-практичних заходів, які провадяться за межами ВНЗ.

Гуртківці отримують додаткові можливості вдосконалення практичних навиків та умінь відвідуючи господарський суд Львівської області, державну реєстраційну службу м. Львова, Львівський міський центр зайнятості. Гуртківці є активними членами осередку Ліги студентів АПУ у Львові та беруть щороку участь у Всеукраїнській школі господарського права та судочинства.

Додаткову інформацію про діяльність Гуртка можна отримати, звернувшись до співкерівників Гуртка, доцентів кафедри господарсько-правових дисциплін:

  • к.ю.н., доцента БУТИНСЬКОЇ Роксолани Ярославівни.
  • к.ю.н., доцента ЯНОВИЦЬКОЇ Анни Віталіївни.

Науково-дослідний гурток запрошує до співпраці здобувачів вищої освіти Інституту права!

Документи гуртка

Секція (проблемна група) "Соціальне право"

Напрям діяльності Дослідження практичних та теоретичних проблем трудових та пов'язаних з ними відносин, охорони довкілля, безпеки життєдіяльності.

Секція (проблемна група) "Господарське право та процес"

Напрям діяльності Дослідження практичних та теоретичних проблем організації, здійснення агробізнесу та в цілому господарської діяльності і вирішення спорів, які пов’язані з такою діяльністю.


© 2024 Львівський державний університет внутрішніх справ

Please publish modules in offcanvas position.