• (032) 258-63-25
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Долинська Марія Степанівна

Посада Завідувач кафедри
Спеціальність ***
Науковий ступінь        Доктор юридичних наук
Вчене звання Професор

Коротко про себе

З 1983 року до вересня 2011 року працювала в органах державного нотаріату м. Львова, начальником відділу нотаріату Головного управління юстиції у Львівській області. Працює у Львівському державному університеті внутрішніх справ з 2004 р. – по сумісництву, а з 2011 року – на постійній основі. В 1999 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Правові засади створення та діяльності селянських (фермерських) господарств в Україні» (спеціальність 12.00.06). Вчене звання доцента присвоєно у 2012 р.

У 2017 захистила докторську дисертацію на тему: «Становлення та розвиток законодавства про нотаріальну діяльність в Україні» (спеціальність 12.00.01). Вчене звання професора присвоєно у 2020 р.

Проходила міжнародне стажування у рамках Європейського освітнього проекту «The Innovative Methods and Technologies of Teaching: the Newest in the European Education Practice» (Law).

Одержала сертифікат про володіння польською мовою, відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти (на рівні В2).

Науковий доробок

Автор понад 250 наукових праць, присвячених актуальним питанням аграрного, земельного, цивільного та нотаріального права, у т.ч. монографії. Серед них: «Становлення та розвиток правового регулювання нотаріальної діяльності в Україні», «Порядок створення, землекористування та діяльність фермерських господарств України: науково-практичний посібник»; «Правове становище селянських (фермерських) господарств в Україні»; «Фермерські господарства України: землекористування, порядок створення, діяльність та припинення діяльності»; «Довідник посадових осіб»; «Земельні відносини у нотаріальному процесі»; «Діти - учасники цивільно-правових правочинів»; «Іпотека в Україні та особливості посвідчення іпотечних договорів»; «Розпаювання майна в аграрному секторі економіки України, в тому числі майна споживчого товариства, підприємства споживспілки та розпорядження майновими паями»; «Спадкування в Україні»; «Земельні питання в нотаріальній практиці»; «Ґенеза та еволюція нотаріальної діяльності на теренах Львівщини» та ін..

Співавтор монографій: «Нотаріальний процес в умовах трансформації», «Неюрисдикційні форми захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання», «Нотаріат України: теоретичні та практичні засади функціонування», «Development trends in legal science and practice: the experience of countries of Eastern Europe and prospects of Ukraine»,

Автор навчального посібника «Українське нотаріальне право»; підручників: «Нотаріат», «Нотаріальний процес». Співавтор навчальних посібників «Правознавство», «Основи права України», «Електронні сервіси в господарській діяльності», «Аграрне право», «Земельне право»; підручника: «Господарське право. Особлива частина».

Google Scholar

Викладає навчальні дисципліни

  • Аграрне право України
  • Земельне право України
  • Нотаріальний процес
  • Проблеми нотаріального процесу

© 2024 Львівський державний університет внутрішніх справ

Please publish modules in offcanvas position.