• (032) 258-63-25
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У 1994 році на базі Львівської середньої спеціальної школи міліції було створено Львівській інститут внутрішніх справ при Українській академії внутрішніх справ – до складу якого увійшли факультет економічної безпеки, який готував фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» для підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю, та факультет кримінальної міліції, якій здійснював підготовку фахівців для підрозділів карного розшуку.

Перший начальник факультету полковник міліції Вербицький Станіслав Петрович разом з офіцерами-однодумцями підполковником міліції Готьом Б.М., підполковником міліції Підгурським М.Т. та майором міліції Припутнем М.І. створив фундаментальну матеріально-технічну базу підрозділу. Тоді факультет базувався на території університету по вулиці Замарстинівській 9.
З 2003 року факультет отримав новий статус структурного підрозділу вищого навчального закладу. Його начальником було призначено доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України, полковника міліції Сливку Степана Степановича. Спільно з підполковником міліції Буракевичем І.В. та начальниками курсів підполковниками міліції Сластіном С.М., Купчаком С.В. та майорами міліції Бойком В.В. і Вольським М.І. вони продовжили роботу попередників щодо розбудови наукової та матеріально-технічної бази факультету.
З 2006 року по 2010 рік начальником факультету був кандидат технічних наук, доцент, полковник міліції Фірман Володимир Михайлович. Впродовж цього періоду до складу факультету входили кафедри: оперативно-розшукової діяльності, адміністративного права та процесу, інформатики та інформаційних технологій в діяльності ОВС, психології правоохоронної діяльності та тактико-спеціальної підготовки.
З червня 2010 року до жовтня 2018 року факультет очолював кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції Красницький Іван Васильович. За цей період факультет значно розширив та збагатив свою матеріально-технічну базу.
З жовтня 2018 року по липень 2023 факультет очолював кандидат юридичних наук, полковник поліції Сидорук Ігор Ігорович. За період його керівництва факультет налагодив тісний взаємозв’язок з практичними підрозділами Національної поліції.

Факультет № 2 Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ створений наказом ЛьвДУВС від 11.11.2015 № 278 та реорганізований наказом ЛьвДУВС від 01.11.2018 № 266.

До складу факультету входять чотири кафедри:

  • оперативно-розшукової діяльності, яку очолює кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції БАБ’ЯК Андрій Васильович;
  • інформаційного та аналітичного забезпечення діяльності правоохоронних органів, яку тимчасово очолює Зачек Олег Ігорович;
  • іноземних мов та культури фахового мовлення, яку очолює кандидат психологічних наук, доцент Кузьо Любов Іванівна;
  • спеціальної фізичної підготовки, яку очолює кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, полковник поліції ТЬОРЛО Олена Ігорівна.

Факультет забезпечує підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «бакалавр» за спеціальностями 262 «Правоохоронна діяльність» і 126 «Інформаційні системи та технології» на основі поєднання сучасних методів освітньої, методичної, наукової, організаційної і виховної роботи.

Постійний склад факультету налічує 48 працівників, з них 43 науково-педагогічні працівники та 5 працівників адміністративного складу факультету. Серед яких із науковими ступенями доктора наук – 3 осіб, кандидата наук (доктора філософії) 29 осіб, із вченим званням професора – 3 осіб, доцента – 19 осіб.

Наукові ступені (вчені звання) керівництва факультету та завідувачів кафедр факультету відповідають профілю діяльності очолюваних кафедр та факультету в цілому.

Значна частина здобувачів вищої освіти, які навчаються на факультеті є членами наукових гуртків та беруть активну участь у наукових заходах. Багато з них входять до складу спортивних команд університету (гирьового спорту, легкоатлетичного кросу, боротьби-самбо, боску, поліатлону і т.д.), успішно виступають на змаганнях з військово-прикладних та інших видів спорту.

Особовий склад факультету вміло організовує дозвілля й активний відпочинок. У вільний час надає допомогу ветеранам, дітям-сиротам підшефній школі - інтернату.

© 2024 Львівський державний університет внутрішніх справ

Please publish modules in offcanvas position.